Teamcoaching met paarden

Welkom bij De Paardencoach, waar teamcoaching met paarden een unieke en krachtige ervaring biedt voor jouw team.
Ben je op zoek naar een effectieve manier om de dynamiek binnen je team te verbeteren, de communicatie te versterken en de samenwerking te optimaliseren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is teamcoaching met paarden?

Teamcoaching met paarden is een bijzondere en effectieve manier om de interacties en patronen binnen jouw team te verkennen en te verbeteren. Bij deze vorm van coaching werken we samen met onze paarden om inzicht te krijgen in de teamdynamiek en communicatie. Paarden reageren op de subtiele signalen en energie van teamleden, waardoor ze een spiegel zijn voor de onderliggende processen binnen het team.

Waarom teamcoaching met paarden?

Paarden zijn uitstekende coaches voor teamontwikkeling omdat ze:

  • Sensitief zijn en in staat zijn om emoties en energie waar te nemen.
  • Niet oordelen en teams helpen om open en eerlijk met elkaar om te gaan.
  • Directe feedback geven op non-verbale signalen en gedrag.
  • Samenwerking en leiderschap binnen het team stimuleren.
  • Snel inzicht bieden in de teamdynamiek.

 

Onze teamcoachings met paarden zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn van het team, het versterken van de onderlinge relaties en het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden.

Hoe werkt teamcoaching met paarden?

Tijdens een teamsessie met paarden gaan teamleden interactief aan de slag met de paarden. Dit gebeurt vanaf de grond; er wordt niet op de paarden gereden. Het team voert diverse opdrachten uit die de samenwerking, communicatie en leiderschapskwaliteiten uitdagen en verbeteren.

Als ervaren paardencoach analyseer ik het gedrag van zowel de paarden als de teamleden en faciliteer ik reflectie en dialoog binnen het team. Door middel van gerichte vragen en feedback helpen de paarden en ik het team om diepgaande inzichten te verkrijgen en concrete stappen te zetten naar verbetering.

Voordelen van teamcoaching met paarden

Teamcoaching met paarden biedt talloze voordelen, waaronder:

  • Verbeterde communicatie binnen het team.
  • Verhoogd bewustzijn van individuele en collectieve sterke punten.
  • Effectievere samenwerking en probleemoplossing.
  • Versterkte teamdynamiek en vertrouwen.
  • Betere besluitvorming en leiderschap.

Boek een teamcoaching met paarden

Als je klaar bent om de kracht van teamcoaching met paarden te ervaren en de groei van je team te bevorderen, neem dan vandaag nog contact met me om de mogelijkheden te bespreken.

Ik kijk ernaar uit om samen met jouw team te werken en de weg naar verbetering te verkennen. Samen zijn we sterker, en de paarden en ik staan klaar om jullie te begeleiden op deze reis naar succesvol teamwork.

Tot binnenkort!
Freya & de paarden

Wat andere deelnemers van een teamcoaching er van vonden:

Getuigenis teamcoaching

Een intense en waardevolle ervaring!

Ons team begon de dag met een gezonde dosis kriebels. Wat zouden de paarden ons leren? Zouden we onszelf durven blootstellen?

De paarden hielpen ons om onze gevoelens en emoties te uiten, die we normaal gesproken verborgen houden. Dit was confronterend, maar ook bevrijdend. We leerden elkaar beter kennen en begrepen elkaars perspectieven beter.

De ervaring bracht ons dichterbij elkaar en versterkte onze teamspirit. We leerden effectiever communiceren, elkaar te vertrouwen en samen te werken. We kregen concrete tips om onze verbondenheid te versterken.

De teamcoaching was intens en emotioneel, maar ook inspirerend en leerzaam. We namen waardevolle inzichten mee naar de werkvloer die we in de praktijk kunnen toepassen.

Paardencoaching is een unieke en waardevolle ervaring voor elk team dat wil groeien en zich wil verdiepen. Het is een intense reis die je dichter bij elkaar brengt en je leert om effectiever samen te werken.

We raden deze teambuildingsactiviteit ten zeerste aan voor teams die op zoek zijn naar een leerzame en onvergetelijke ervaring!

Getuigenis teamcoaching

Een heel ontwapenende en verrijkende ervaring. De paarden zijn heel zachtaardig, lief en voelen heel veel aan.

Freya en Isabelle zijn ook twee toppers.

Zeker een aanrader!

Getuigenis teamcoaching

De teamcoaching bij De Paardencoach was een diepgaande ervaring voor ons team.

Het contact met de paarden bracht een nieuwe dimensie van openheid en verbinding teweeg. Collega’s durfden zaken uit te spreken die anders onbesproken blijven, wat resulteerde in een ontwapenende, emotionele en intense dynamiek.

De oefeningen, zoals het staan in de ruimte, het spinnenweb met de wol en het paard naar het doel brengen, waren niet alleen verrassend en verrijkend, maar ook inspirerend voor teambuilding en het versterken van de onderlinge verbondenheid.

De sessie benadrukte het belang van communicatie, vertrouwen en het durven uiten van gevoelens binnen het team.

Hoewel er veel naar boven kwam, beseffen we dat het aan ons ligt om echt iets te veranderen.

De teamcoaching tussen de paarden heeft nieuwe ideeën aangereikt om de verbondenheid te versterken en heeft duidelijk gemaakt wat beter kan in het kader van teamcohesie. In progress, zoals ze zeggen.

Getuigenis teamcoaching

Op 13 oktober organiseerden we met onze medewerksters een teamcoachingsessie bij Freya, met hulp van Isabelle Quinten van Isabellequintencoaching.

De oefeningen waren verhelderend en brachten klaarheid in de wensen en de noden van de individuele medewerksters, en ook in wat er voor het team nodig is. De paarden fungeerden als “wegwijzer” en trokken, met hun heel persoonlijke tussenkomsten, geregeld de aandacht op iets wat er binnen het team speelde, waardoor dit ook kon uitgesproken worden. Ze waren er ook als steun voor wie het kon gebruiken.

De houding van de paarden, tijdens de coachingsessie, kan gezien worden als een “toevalligheid”, en als je durft kijken naar wat er “is” dan zijn hun handelingen helemaal niet “toevallig”… en dat moet elkeen voor zichzelf uitmaken…!

Getuigenis teamcoaching

Onze teambuildingsdag met paarden was verrassend, leerzaam en emotioneel. De paarden hielpen ons om onze grenzen te verleggen en op een dieper niveau met elkaar te communiceren. We leerden veel over vertrouwen, leiderschap en teamwork.

De workshop was goed begeleid door Freya en Isabelle en we hebben veel plezier gemaakt. Ik raad deze ervaring zeker aan voor andere teams!

Getuigenis Teamcoaching

Een unieke ervaring tussen de paarden in de natuur. We deden als team een kennismaking in de coaching met paarden, hoewel ik eerst wat sceptisch was wil ik even delen hoeveel ik eraan heb gehad als persoon. Het was leerrijk, zorgde voor verbinding tussen het team en ik merkte op dat dit middel prachtig werkt voor mensen die misschien wat terughoudend zijn en moeilijk tot woorden komen.

Ik raad ieder team aan dit te doen als teambuilding zodat je kan zien wat voor meerwaarde het kan hebben voor eigen patiënten en mogelijks jezelf.

Nog eens een dikke merci voor de fantastische begeleiding en het warme onthaal.